Robin Lembrechts van het zesde jaar Slagerij van het Geelse Sint-Jozefinstituut mag zich sinds dinsdagavond zowel “ De beste jonge slager van België” als “ de beste jonge Vlaamse slager” noemen.

Hij behaalde dinsdagavond de eerste prijs in de vakwedstrijd bij de Belgische jongeren in de Meat Expo http://www.meat-fresh.be/randmanifestaties.aspx, uitslag staat nog niet op de website!) en alsof dat niet genoeg was mocht Robin daarna ook de Trofee Vlaamse Gemeenschap Kris Peeters in ontvangst nemen van de Vlaamse minister-president.

Robin behaalde de eerste prijs in de zes rubrieken waaraan hij deelnam. Robin en zijn leerkrachten en medeleerlingen van het Geelse Sint-Jozefinstituut zijn uiteraard erg fier met deze prijzen. Robin die afkomstig is van Vorselaar,  volgt momenteel zijn stage bij een slager in de Wolstraat in Herentals.

De richting Slagerij is tegenwoordig in het secundair onderwijs een optie die veel minder succes oogst dan pakweg 20 jaar geleden. Het Geelse Sint-Jozefinstituut is één van de weinige (er zijn er 7 in totaal!)  scholen in Vlaanderen waar men de opleiding nog kan volgen. Nochtans worden er volop mensen gezocht in deze sector.

Voor de slagers in onze regio is deze prijs voor Robin dus een enorme opsteker. Bovendien deden de andere jongeren van zijn school het ook uitstekend. Jobbe Verbist van het vierde jaar won één van de rubrieken, namelijk “gezouten en gerookte waren”.

In totaal kaapte het Sint-Jozefinstituut van Geel zelfs 6 gouden medailles, 3 zilveren en 4 andere trofeeën in de wacht.